Biografie

1957 -  1969

Ronald is geboren in Den Haag. In de zestiger jaren dé popstad van Nederland bij uitstek. Geboren in een katholiek gezin bestaande uit zes kinderen en vader moeder groeide Ronald op in een naoorlogse wijk in Zuid-west . Door de aanwezigheid van oudere broers en zussen was er volop populaire muziek aanwezig. Vooral in de jaren zestig werd er veel popmuziek gedraaid. Maar ook luchtige orkesten als James Last en klassieke muziek als Mozart en Liszt kwamen voorbij. Maar zoals velen in die tijd was het vooral heel veel Beatles en veel luisteren naar de Top 40. Het bleef vooralsnog bij luisteren want niemand in zijn familie bespeelde een muziekinstrument.

 

1969 -  1975  

In 1969 maakt hij kennis met een vriendje uit de buurt. In zijn kelder vinden zij een oude verwaarloosde en geverfde gitaar met één snaar. Ze besluiten met zakgeld de ontbrekende snaren bij te kopen. Ze zijn allebei linkshandig blijkt. Vanaf dat moment is het afspreken wie de gitaar mee naar huis mag nemen. Als Ronald 13 jaar wordt krijgt hij voor zijn verjaardag zijn eerste gitaar. een klein 3/4 studiegitaar.  

 

1975 - 1980

Ronald vormt samen met een paar vrienden uit de buurt een bandje. Hij neemt de zang en slaggitaar voor zijn rekening. Gamble, zoals de band heet oefent hard in het culturele Schak gebouw. De eerste linkshandige elektrische gitaren komen op de markt en hij koopt een Ibanez, Les Paul Custom imitatiemodel. Andere bandleden zijn; Peter Meerts (drums) Robert Penningnieuwland (sologitaar) en Richard Robberegt (basgitaar). Het repertoire bestaat uit Peter Frampton, Santana, Beatles. Nummers waarin veel vette solo,s worden gespeeld.

 

1980 - 1989 

Op een verjaardagsjefeestje van een wederzijdse vriend ontmoet Ronald, Hugo van Sinttruyen. Een talentvolle zanger en gitarist met net als hij een voorkeur voor akoestisch gitaar en mooie liedjes van singer-songwriters als; Simon en Garfunkel, Jim Croce, Don MClean James Taylor etc. Beide hebben op het feestje hun gitaar bij zich en het klikt meteen. Na een paar dagen al hebben zij een optreden buiten op een vrachtauto in het centrum van Den Haag. Met de enkele nummers die zij allebei al spelen zetten zij een mooi optreden neer. Daarna bouwt het repertoire zich snel uit. "Busken"is hun manier van oefenen. Buiten spelen met de koffer open. Er wordt veel gespeeld in Kijkduin en Scheveningen. In allerlei restaurantjes. De optredens komenook steeds vaker binnen. Een vaste avond in Cafe Chantant, op het Noordeinde in Den Haag. Dit duo bleef bestaan tot de verhuizing van Ronald in 1989 naar Leek, in het Noorden van Nederland.

 

1997 - heden

Na een aantal jaren van muzikale stilte deed zich de kans voor ergens een optreden te verzorgen en zo ook weer de mogelijkheid om op te gaan treden. Met geleende spullen speelde Ronald de sterren van de hemel. Hij had de smaak meteen weer te pakken en mocht de weken daarna nog enkele optreden verzorgen op een voetbaltoernooi. Wij zijn inmiddels ruim 40 jaar verder vanaf het moment dat Ronald de gitaar voor de eerste keer oppakte. In de loop der jaren is het idee ontstaan om meer invulling te geven aan het verzorgen van muzikale avonden waarin het publiek centraal staat. Zo is er op dit moment het JukeBox live concept. Een retroavond waarin Ronald mensen mee terugneemt in de tijd en op hun eigen verzoekjes laat meezingen.

                                                                                                                                                                       

     

Optredens
08-06 - Tuinfeest - besloten
15-06 - Rieks en Ronald - Engelbert
30-06 - TerrasToer - Winsum
06-07 - Benefiet Kankerfonds - Winsum
20-07 - TerrasToer - Winsum
08-09 - WatNKunst Festival - Roden

Actueel

Geen nieuws beschikbaar.


Social media


Realisatie: Yze Webdiensten